Zdravo, ja sam Kozmo,
prvi vrabac influenser!

Pored toga što sam vrabac, ja sam avanturista, volim da putujem i da drugima pričam o svojim avanturama. Zbog toga sam i odlučio da postanem prvi virtuelni travel influenser u ovom delu Evrope.

Vidite, mi vrapci nismo ptice selice. Svi moji prijatelji se tokom zime sakriju da im ne bude hladno, a leti su uglavnom na ulici i po parkovima, što je meni, iskren da vam budem, jako dosadno. Shvatio sam da je skroz u redu da sebi dam malo oduška i da s vremena na vreme priuštim neko lepo putovanje. Krila imam, vremena imam, zašto ja ne bih malo bolje upoznao svet?

Nakon velikog broja putovanja shvatio sam da, kad već toliko putujem, mogu i da zapisujem kako izgledaju moje avanture i time pomognem još nekome da se lakše snađe kada se uputi u neku sličnu pustolovinu.

Vas sad već sigurno interesuje kako izgleda jedna moja pustolovina.

Pre svega, ja na put nikada ne idem nespreman. Iako sam avanturista, neke stvari ne treba prepuštati slučaju. Zamislite da se neka roda koja je u tranzitu jako zaleti pa mi slučajno slomi krilo ili me uhvati prehlada od vetra dok sam na putu. Jeste, vama to sada deluje smešno, ali vi ne znate koliko duva vetar kad letite.

Zbog toga, ja pre svakog puta sebi obezbedim Grawe putno osiguranje i onda znam da sam miran. Pored toga što ne moram da razmišljam da li će mi se nešto desiti, osiguranje mi pomaže i da se fokusiram na moj novi hobi. Kao što vidite, postao sam influenser i pišem blog.

Čim stignem na destinaciju, volim da odem do grada, da upoznam lokalno stanovništvo. Mogu vam reći da, gde god sam bio, uglavnom su to fini ljudi. Uvek mi se obraduju i nadrobe mi malo hleba. Dam ja i da me pomaze, pa zašto da ne? Kad se ispričam sa njima, vraćam se u smeštaj, da malo odmorim krila, a i da zapišem šta su mi rekli za blog.

E da, pomenuo sam smeštaj. Iako je cena gnezda u prethodnom periodu skočila zbog inflacije, ili čega već, ipak može da se nađe lepo gnezdo za pristojnu cenu, samo morate znati gde da tražite.

Na primer, kada idem u Španiju, uvek odsedam kod flaminga Pedra. On je tamo domaći i mnogo mi je lakše sa njim da se dogovorim nego sa nekim sokolom recimo, koji je tu migrirao i rentira gnezda baš baš skupo. Pored toga, meni Pedro uvek kaže gde da klopam, gde drobe najbolji hleb i šta bi trebalo da posetim dok sam tu. Ja sve to lepo zapišem pa vam posle prenesem.

Nakon par dana provedenih na destinaciji, letim nazad kući u svoje gnezdo. Odmah bekapujem materijal na cloud, jer su mi oblaci blizu i onda to ide brzo, a i ne želim slučajno da izgubim sve što sam pripremio. Kada stignem, malo odmorim krila i za par sati blog je spreman. Eto, to vam izgleda tako.

Ne zaboravite da me zapratite na svim društvenim mrežama, jer ću vas detaljno obaveštavati o tome gde sam bio i kako sam se proveo, a preporučiću par stvari da i vama bude lepo kao što je bilo i meni.

Do nekog sledećeg putovanja,
Vaš vrabac Kozmo