Kako možeš sve putnike da staviš na jednu polisu osiguranja?

Kao strastveni putnik, ali i vrabac čije je zanimanje travel influenser, oduvek sam voleo da istražujem svet i upoznajem različite kulture. U svakoj avanturi, iznova sam osećao kako putovanje proširuje moje vidike i donosi nezaboravne trenutke. Međutim, vremenom sam naučio da organizacija putovanja može biti pravi izazov, posebno kada se radi o osiguranju kada idem sa nekim. Ali evo kako sam pronašao način da sve putnike jednostavno stavim na jednu polisu osiguranja.

Jedno od najvećih opterećenja tokom planiranja puta bilo je pronalaženje različitih osiguranja za svakog putnika u grupi. To je značilo gomilu e-mailova, telefonske pozive i niz komplikovanih procedura. Ali onda mi je prijateljica Golubica Mica preporučila da istražim opciju “grupnog putnog osiguranja”, i to je promenilo moj pogled na organizaciju putovanja.

Ključna prednost grupnog, odnosno porodičnog putnog osiguranja bila je jednostavnost. Umesto da svaki putnik mora da aplicira za osiguranje zasebno, sve smo obavili kroz jedan postupak. Popunili smo zahtev za polisu sa svim potrebnim informacijama o putnicima, kao i planiranim datumima putovanja i destinacijama koje smo nameravali da posetimo. Bilo je neverovatno kako je taj postupak uštedeo vreme i smanjio stres u vezi sa organizacijom putovanja.

Takođe, grupno putno osiguranje donelo nam je i finansijske prednosti. Deljenjem troškova osiguranja, svako od nas je mogao da uštedi novac, a opet da uživa u potpunoj pokrivenosti tokom putovanja.

Još jedna prednost grupnog osiguranja bila je podrška tokom putovanja. Time što svi imamo istu polisu, znali smo da u slučaju problema možemo svi da kontaktiramo istu osiguravajuću kompaniju i dobijemo pomoć. To nam je pružilo osećaj sigurnosti i bezbrižnosti tokom naših avantura, jer smo znali da smo u dobrim rukama.

Prilikom popunjavanja polise imao sam jedan dodatni korak, a to je dodavanje dodatnih osiguranika i njihovih podataka i kako bi moj dobri prijatelj, golub Gerard, rekao – Voilà! Porodično osiguranje je rešeno.

Ukratko, ujedinjavanje svih putnika na jednoj polisi osiguranja bila je sjajna odluka koja je učinila organizaciju putovanja mnogo jednostavnijom. Uštedeli smo vreme, novac i dobili smo potpunu podršku tokom naših avantura. Ako planirate putovanje sa grupom prijatelja ili porodicom, definitivno preporučujem istraživanje mogućnosti porodičnog putnog osiguranja. Vaša avantura će biti neuporedivo lakša i nezaboravnija.